O Bazenu

Bazen-Kranj-zunaj

Dobrodošli na Bazenu!

»Pesimisti imajo ponavadi prav, optimisti se ponavadi motijo, ampak vse velike spremembe so dosegli optimisti.« – Thomas L. Friedman

 

KRATEK OPIS

Lahko bi rekli, da se je Bazen septembra 2012 ponovno rodil, sami radi rečemo »Stari kranjski bazen, nova zgodba.« Po enoletnih obnovitvenih delih je bil prostor popolnoma prenovljen, vse ustreza predpisom. Ja, kajenje v prostoru tudi ni več mogoče. »Kaj pa stranišča, a so?« nas še danes marsikdo vpraša. Odgovor je seveda pritrdilen. Prostor je bil v preteklosti res namenjen izvajanju stroge alternativne dejavnosti, vizija današnjega Bazena pa je drugačna.

 

bazenkranj-notranji

Za lažjo predstavo: kapaciteta prostora znaša 1.000 obiskovalcev, v prostoru je oder (10 m x 5 m) s pripadajočim ozvočenjem in lučmi, seveda je tu tudi šank. V prostoru se odvijajo tudi “sedeči” dogodki (stand up, impro, gledališče, filmski večeri …), prostora je dovolj za 300 stolov.

 

PROGRAM

Z novim Bazenom je Kranj končno dobil edino pravo klubsko prizorišče, ki si bo v prihodnje zagotovo postavilo mesto na slovenskem zemljevidu številnih dogodkov. V veliki meri smo opravili že veliko dela, od septembra 2012 smo gostili različne dogodke:

 

– Koncertni program:

Koncertom v zadnjem času dajemo največji poudarek, obisk niha glede na prepoznavnost banda, veseli nas, da nam je ob obisku Big Foot Mame uspelo popolnoma napolniti Bazen. Obiskali so nas sicer še Mi2, Tabu, Zmelkoow, Help! A Beatles Tribute, Iron Median, Leni Kravac, Balkan Boys ipd.; gostili smo tudi tuje bande: Smells Like K. Spirit – Nirvana tribute iz Švice, Animal House iz Italije …

 

Big Foot Mama-01

“Eden naših boljših koncertov, taka prizorišča nam res ustrezajo … Pravzaprav je to morda trenutno najbolj rokerski klub v Sloveniji!” – Big Foot Mama (več izjav)

 

– Elektronske zabave:

Veljajo v povprečju najbolj obiskane dogodke, obisk se giblje med 200 in 750 obiskovalci. Obiskali so nas že: Valentino Kanzyani, Veztax, Ian F; gostili smo številne tuje priznane DJ-je: Solarstone (VB), Alix Perez (VB), Aphid Moon (VB), Citizen Kain (FRA), Axel Karakasis (GRČ), Spiros Kaloumenos (GRE), Marko Nastić (SRB), Iliuchina (IZR), Psymmetrix (UK), Bionic (AUT), Arctic Moon (POL), Indecent Noise (POL), Francesco Del Garda (ITA), Angy Kore (ITA), Snello (ITA), Earthling (VB), Ritzi Lee (NIZ), Paolo Barbato (ITA), Dejan Miličević (SRB), Incognito Project (HRV);

 

ilion-08-620x229-13923326201-600x221

 

– Stand up večeri

Standup-Odprti-mikrofon-141) Bazen smeha: stand up večeri, na katerih običajno nastopijo trije bolj ali manj priznani stand up komiki, zadnje čase tudi tuji, za dobro vzdušje pa še dodatno skrbi moderator, ponavadi je to Klemen Bučan. Gostili smo že Tina Vodopivca, Vida Valiča, Boštjana Gorenca Pižamo, Janeza Trontlja, Jerneja Celca, Janeza Usenika in številne druge; za mednarodno popestritev pa so poskrbeli Hrvati Marina Orsag, Pedja Bajović, Vlatko Štampar in Domagoj Pintarić.

 

2) Bazenov Odprti mikrofon: Gre za novost v Kranju, saj na tovrstnih večerih priložnost za preizkušanje novega materiala dobijo neuveljavljeni in tudi uveljavljeni komiki, običajno je število nastopajočih med šest in deset, moderator večera je Sašo Stare. Med najbolj znanimi slovenskimi komiki, ki so že prišli preizkušat nove šale, lahko izpostavimo Tina Vodopivca.

 

 

Impro

 

– Improvizacijska komedija:

Impro je v Kranju zelo priljubljen, zato smo ga uvrstili na redni program dogajanja na Bazenu.

 

 

 

 

 

 

Sport

 

 

– Bazenova 7-metrovka – prenosi športnih dogodkov:

 

Lahko se pohvalimo, da imamo na Bazenu največje platno daleč naokoli, diagonala meri preko 7 metrov! In ogledi športnih dogodkov pri nas so zares nekaj posebnega.

 

 

 

 

Film

 

– Filmske megaprojekcije:

Naše veliko projekcijsko platno uporabljamo tudi za filmske večere.

 

 

 

 

Gledalisce

 

 

 

 

 

– Gledališče:

Oktobra 2013 smo gostili gledališko predstavo Zaprta vrata. Pred kratkim se nam je odprla priložnost, da gostimo štri gledališke predstave (marec, april, maj in junij), za sezono 2014/15 pa načrtujemo redna mesečna gostovanja.

 

 

 

 

 

VIZIJA PROSTORA

Zgodba Bazena tudi kot prireditvenega prostora je obstajala že v preteklosti, ampak v obliki stroge alternative. Naša ideja, ki smo jo programsko začeli udejanjati septembra 2012, je šla v drugo smer: Bazen je čudovit in zares poseben prostor z dušo, ki ga moramo približati širšemu krogu obiskovalcev. Ampak ne s preveč komercialnimi vsebinami, lahko bi rekli, da smo program prilagodili prostoru, v katerem se odvija, delno smo se tudi oprli na preteklo dogajanje. Če se pogovarjamo o koncertih in elektronskih zabavah, Bazen Kranj v tem trenutku obiskovalcem ponuja bogate, »pol underground« vsebine, ki pomenijo mešanico med strogo alternativo in komercialo. Poleg tega pa ponujamo nekatere vsebine, ki jih v Kranju zares manjka (standup, impro, filmski večeri in gledališke predstave).

 

Mi2
In ni ga lepšega kot videti številne mlade obiskovalce, ki se redno vračajo k nam, Bazen postaja njihov prostor. Prav poseben občutek pa je videti starejše, ki nas obiščejo in veselo razlagajo, kako so včasih tu plavali. In ta prostor ima še ogromno potenciala, to je tisto, kar nas žene dalje. Lahko bi rekli, da smo trenutno Kino Šiška v malem, delamo pa na tem, da bi se še bolj približali našim ljubljanskim kolegom.

 

Poleg vseh omenjenih dogodkov imamo v načrtu še, da prostor redno začne delovati tudi med tednom, ponudili pa bi ga raznim mladim start up podjetjem, ki bi lahko delala na Bazenu. Poleg tega je v načrtu za letos oz. najkasneje za leto 2015 organizacija glasbenega festivala. Bazen kot celoto v roku parih let vidimo kot prostor, ki bo dnevno zapolnjen z raznimi vsebinami (šport, kultura, zabava, izobraževanje …) in bo mladim nudil različne oblike preživljanja prostega časa. Prostor se bo razvil v nekakšen mladinski center.

 

Stvari ves čas izboljšujemo, v načrtu za drugo polovico leta 2014 je tudi ureditev gostinskega lokala, ki bi obratoval vse dni v tednu, s pripadajočo urejeno teraso in pogledom na Savo bi bil lokal zares poseben in privlačen za številne obiskovalce, ki bi lahko spili kavo stran od »betonske džungle«, na (Savskem) otoku. To pa potem tudi pomeni organizacijo določenih manjših vsebin v sklopu gostinskega lokala, kot so predavanja, razstave, manjši akustični koncerti ipd.

 

Citat za konec: »Ideje ti lahko spremenijo življenje. Včasih je vse, kar potrebuješ, da se ti odprejo vrata, le ena dobra ideja več.« – Jim Rohn

 

Galerija prostora in možne postavitve

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo le-teh. več informacij

Na spletnih straneh Bazena Kranj uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Zapri