Freeride konferenca PRŠIČ IN Peglezn

prsic in peglezn banner

15. decembra v dvorani kranjske kavarne Bazen organiziramo že tretjo Freeride konferenco “Pršič in Peglezn”. Gre za edini dogodek te vrste pri nas in z veseljem povem, da je zanimanje vsako leto večje.

 

Tudi tokrat bomo gostili kar nekaj zanimivih osebnosti s področja turnega in predvsem ekstremnega alpinističnega smučanja. Konferenco bo s kratkim predavanjem otvoril Davo Karničar, v nadaljevanju bomo posegli v začetke prvih alpinističnih spustov v Sloveniji ter gostili Mitjo Koširja in Toneta Fornezzija – Tofa, ki sta bila del ekipe sprvega spusta s smučmi z vrha Triglava, legendo ekstremnega alpinističnega smučanja pri nas Dejana Ogrinca, Mateja Bradaškjo – enega najboljših prostih smučarjev pri nas in odličnega predstavnika mlajše generacije Maja Štirna.

 

V drugem delu bomo v sklopu predavanja prisluhnili Enricu Karlettu Mosettiju in Tomu Grantu, ki sta trenutno v samem svetovnem vrhu ekstremnega smučanja. Za nas bosta pripravila predavanje o zadnji odpravi na Novo Zelandijo v oktobru. Tu sta skupaj z Benom Briggsom odmučala prvenstveno smer v do takrat še nepresmučanem Multe Brunu, znanem po svojih plezalnih smereh ter opravila 2000 višinskih metrov dolg prvenstveni spust v steni Caroline z vrha Mt. Cook-a/Aoraki.

 

Za konec se bomo podružili še ob elektronski glasbi dveh DJjev.

 

Stojnice, kjer bodo predstavljene novosti večinoma s področja opreme se bodo predstavile že v popoldanskem času (od 17.00 dalje), da bodo ljudje imeli več časa za ogled, vprašanja, sledilo bo Davovo predavanje ob 19.30, okrogla miza ob 20.00, predavanje Toma in Enrica ob 21.30 in zaključek z glasbo od 23.00 dalje.

 

Spremljaj dogodek na Facebooku →

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo le-teh. več informacij

Na spletnih straneh Bazena Kranj uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Zapri