Pepel in kri – Koncertna idila na otoku s Carniolo / Kavarna Bazen

pepel-in-kri-banner

V sodelovanju s tradicionalnim Festivalom Carniola bodo zadnji trije petkovi septembrski večeri v kavarno pripeljali eminentnejša glasbena imena. Tokrat nas obiščejo Pepel in kri, zasedba, ki je bila ustanovljena leta 1974, ko je idejni vodja Tadej Hrušovar po razpadu skupine Bele vrane prišel na idejo, da bi sestavil skupino iz članov tedaj že popularnih zasedb. Skupina je dosegla velik uspeh že 1975 s skladbo Dan ljubezni, s katero je zmagala na Opatijskem festivalu leta 1975 in si s tem zagotovila sodelovanje na Evroviziji v Stockholmu, kjer so zasedli 13. mesto.

 

Skupina je sodelovala na vseh najpomembnejših festivalih tedanje Jugoslavije ter prejela vrsto nagrad strokovnih žirij in občinstva. Najbolj odmevna je bila zmaga na Splitskem festivalu s skladbo Samo tvoje ime znam ter sodelovanje pri zmagovalni skladbi Evrovizijskega festivala 1990 v Zagrebu, kjer je skupina skupaj z Miranom Rudanom spremljala italijanskega pevca Tota Cutugna.

 

Spremljaj dogodek na Facebooku →
 

________

Petkove poletne večere bomo uživali v akustičnih koncertnih večerih, vstop bo prost. Več o koncertni idili na otoku: a veste, da v Kranju obstaja otok? Ja, resno, imenuje se Savski otok. Na njem se nahaja prečudovita Kavarna Bazen v objemu prečudovite narave. In smo rekli, da ga ni lepšega, kot ta unikaten prostor izkoristiti za akustične koncertne večere, na katerih bomo uživali v družbi mogočnih akacij, nedaleč stran pa bo šumela Sava. Bodi dovolj, pridite pogledat, ne bo vam žal, obljubimo!

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo le-teh. več informacij

Na spletnih straneh Bazena Kranj uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Zapri