Koncertna idila na otoku: Jarc Gregorin Trio + Etnopija / Kavarna Bazen

Jarc Gregorin trio

Petkove poletne večere bomo uživali v akustičnih koncertnih večerih, vstop bo prost. Več o koncertni idili na otoku: a veste, da v Kranju obstaja otok? Ja, resno, imenuje se Savski otok. Na njem se nahaja prečudovita Kavarna Bazen v objemu prečudovite narave. In smo rekli, da ga ni lepšega, kot ta unikaten prostor izkoristiti za akustične koncertne večere, na katerih bomo uživali v družbi mogočnih akacij, nedaleč stran pa bo šumela Sava. Bodi dovolj, pridite pogledat, ne bo vam žal, obljubimo!

 

Na uvodnem večeru se bodo predstavili Jarc Gregorin Trio in Etnopija.

 

Jarc Gregorin Trio žanrsko sicer izhaja iz črnskega bluesa, vendar ga v svojem ustvarjanju močno križa z drugimi zvrstmi. Poleg avtorske glasbe prireja tudi skladbe različnih žanrov (blues, soul, funk, pop, rock) in jih izvaja na blues način. Matjaž Jarc (bas), Blaž Gregorin (boben) in Jaka Jarc (kitara, vokal) so stari znanci slovenske glasbene scene, Jaka pa tudi angleške, kjer je zadnja tri leta igral v različnih zasedbah.

 

Etnopija je zasedba, ki preigrava mešanico popa, rocka in irskega folka.

 

Spremljaj dogodek na Facebooku →

 

_______

 

Jarc Gregorin Trio – daljši opis

Tri generacije glasbenikov in izbran repertoar za zrelejše poslušalce Jarc Gregorin Trio sestavljajo prekaljeni glasbeniki z zavidljivo kilometrino, tako studijskih sodelovanj kot živih nastopov. Osnovo tvori ritem sekcija bas in boben, v katero izraziteje posega kitara, ki z vokalom tvori zaokroženo celoto. Trio ne preigrava znanih uspešnic, zato bodo njihovi nastopi navdušili predvsem nekoliko zrelejše poslušalce, ki bodo v bogatem repertoarju prepoznali mnoge zanimive skladbe iz zgodovine glasbe. Pesmi so odigrane na samosvoj, večinoma bluesovski način, zaradi izrazitega vokala in odlično odigrane solo kitare pa lahko navdušujejo poslušalce različnih starosti.

 

Zasedba v bogatem repertoarju preigrava rock, manj znane blues pesmi, reggae, soul in pop. Večinoma gre za tuje pesmi, med katerimi pa je tudi nekaj slovenskih in ex-yu.

 

Jarc Gregorin Trio so:

Kitarist in pevec Jaka Jarc je kot studijski glasbenik, glasbeni producent, aranžer ali član sodeloval z nekaterimi bolj popularnimi slovenskimi zasedbami (npr. Lara Baruca, Sfiltrom, Živel je Mož, Melodrom … pred tem pa tudi z Boštjanom Naratom in Heleno Blagne). Na mednarodni sceni se je predstavil z uspešno prog-rock zasedbo Moonlight Sky. V klasični glasbi občasno sodeluje kot mandolinist solist s SNG Opera in balet Ljubljana ter Slovensko filharmonijo, bil pa je tudi dolgoleten član mednarodno priznanega Orkestra Mandolina Ljubljana. Je tudi avtor posameznih slovenskih pesmi, ki so na slovenskih lestvicah dosegale najvišja mesta (‘Gozdovi’ zasedbe Sfiltrom je bila več tednov na prvem mestu med slovenskimi videospoti). V zadnjih letih je bil v Angliji kjer je kot pevec in basist sodeloval s skupinami The Pookas, Hannah Stacey Experience, The Three, pa tudi v gledaliških postavah Exeter Drama Departmenta. Kot avtor zvoka ima pod pasom tudi mednarodno priznanje za soavtorstvo radiofonske oddaje ‘Pesem Siren’ ter za avtorstvo filma ‘Iz Roke’.

 

Za basista Matjaža Jarca lahko zapišemo, da spada med legende slovenske popularne glasbe, saj je avtor že ponarodele ‘Te igre bo konec’ Vlada Kreslina, s katerim sta skupaj igrala v zasedbi Horizont. V tistih časih je igral tudi s skupinama Šok in Džejbi, kot avtor pa večkrat nastopil na Slovenski popevki. Njegove skladbe so izvajali Dado Topić, Ambasadori, Lado Leskovar, Pepel in kri … Pozneje sta s pevko svetovne slave Petro Marklund posnela album njegove uglasbitve ‘Songs of Innocence’. Pisal je gledališko glasbo, njegova resnejša dela pa so izvajali Slovenski komorni zbor Slovenske filharmonije, Simfonični orkester Radiotelevizije Slovenija, Slovenski orkester klarinetov, Celjski godalni orkester, Orkester Mandolina Ljubljana in drugi.

 

Bobnar Blaž Gregorin je sodeloval že z mnogimi glasbeniki raznolikih žanrov. Od rockerskih Babewatch, alternativnih Sfiltrom, do kantavtorskih projektov Mateja Krajnca. Mnogi se ga spominjajo kot voditelja iz zlatih časov oddaje Videospotnice. Zadnja leta je aktivno vpet v slovensko glasbeno sceno, kjer skrbi za promocijo nekaterih najbolj znanih domačih glasbenikov: Siddharta, Dan D, Muff, 6pack Čukur, Alya, DMP, Lara-B, …). Bazo 2.300 kulturnih in glasbenih uredništev ponuja tudi za razpošiljanje medijskega sporočila za napoved koncerta Jarc Gregorin Trio.

 

Jarc Gregorin Trio je zasedba, ki bo prepričala glasbene sladokusce in navdušila vse, ki si ob kozarcu vina, piva … zaželijo popestritev ob odlični izvedbi nekoliko zahtevnejšega popularno-glasbenega repertoarja.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo le-teh. več informacij

Na spletnih straneh Bazena Kranj uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Zapri